Bytecast
  // 2 min. read

De vijfde Bytecast: gezonde werkcultuur en falende overheidsapps

Het is een vertrouwd geluid. Elke eerste maandag van de maand beginnen om stipt 12:00 de sirenes door heel Nederland te loeien. In de toekomst is de pijn aan je oren echter niet het enige waar je op dat moment aan denkt. Sinds kort hebben wij namelijk een podcast! Deze draagt de toepasselijke naam 'Bytecast'. Op elke eerste maandag van de maand, stipt om 12 uur, bespreken Luciano en Thomas een onderwerp met betrekking tot de IT-wereld, ondernemerschap of politiek.

Deze keer wordt eerst ingegaan op de vorige aflevering, toen onze uitspraken over een eventuele corona-app een voorspellende waarde bleken te hebben. Vervolgens linken we de twee actuele datalekken van de overheid aan de ontwikkeling van een corona-app. Dan gaan we over op het hoofdonderwerp: hoe kun je als team een gezonde werkcultuur creëren? Luciano legt uit hoe je dat doet aan de hand van integriteit, openheid en verantwoordelijkheid. Ook schijnen Pokémonkaartjes hierbij te helpen. Benieuwd? Beluister dan onze vijfde aflevering hieronder.

Aanbevelingen

Deze boeken heeft Luciano gebruikt om zijn informatie over een goede werkcultuur te verzamelen. Deze fijne boeken geven hier dan ook nog meer inzicht in, en zijn echte aanraders.

  • Principles: Life and Work van Ray Dalio
  • The Culture Code van Daniel Coyle
  • Clean Agile van Robert C. Martin

Over de Bytecast

De Bytecast is een podcast gemaakt door Bytecode Digital Agency B.V. over ondernemerschap, software, start-ups, politiek en meer. Gehost door mede-oprichter en technical lead Luciano Nooijen en online marketeer Thomas Bodlaender.

Beluister de vijfde aflevering

Dit artikel is met passie geschreven door Bytecode, een jonge en moderne web agency. Wij laten jou graag zien hoe je de kracht van het internet kunt gebruiken om alles uit jezelf te halen. Dit doen we door bijvoorbeeld dit artikel te schrijven, maar ook door deze inzichten in onze werkzaamheden te verwerken.

Wil je meer over ons weten of kunnen we misschien iets voor je betekenen? Neem gerust contact met ons op of kom een keer langs op de koffie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Maandelijks brengen wij een interessante en leerzame nieuwsbrief uit met onder andere onze ‘Bytecast’, nieuwe artikelen of e-books, en natuurlijk updates over ons team en werkzaamheden.