Sungevity

Duurzame digitale omgeving

Door het gebruik van cloudservers is het platform van Sungevity een stabiele digitale omgeving. Daarnaast kunnen met gemak nieuwe features worden toegevoegd. Samen met Sungevity werken we aan het verduurzamen van Nederland!

Woningcorporatie offerteplatform

Woningcorporatie offerteplatform

Het Sungevity woningcorporatie platform is een plek waar huurders zich kunnen inschrijven voor het Sungevity zonnepanelenprogramma. Helaas was deze tool niet stabiel genoeg en was er veel downtime. Door het gebruik van cloudservers heeft Bytecode de stabiliteit van het platform weten te verbeteren. Daarnaast zijn veel nieuwe features toegevoegd.

Deliverables

  • Webapp
  • Cloudservers
  • Beheeromgeving
  • Doorontwikkeling

De uitdaging

Door een gedeelte van de tool te herschrijven en een stabile digitale omgeving te creëren, door het gebruik van verschillende cloudservers, is de stabiliteit van het platform toegenomen en konden hierna gemakkelijk nieuwe features aan worden toegevoegd.

Uptime prestaties

prestaties

Cloudservers

Het opzetten van cloudservers zorgde voor betere prestaties en het sneller kunnen toevoegen van nieuwe woningcorporaties.

Huurders

prestaties

Aanpasbaarheid

Door de verbeterde toegankelijkheid van het platform voor werknemers kunnen zij gemakkelijk en vaker nieuwe huuradressen toevoegen.

Uptime prestaties

99.9%+ uptime

Om het platform te optimaliseren voor meerdere woningcorporaties hebben we in de Python Flask applicatie verbeteringen doorgevoerd aan de offertetool. Daarnaast hebben we gezorgd voor schaalbare cloudhosting en Nginx routing- en serveroptimalisaties. Op het platform kunnen woningcorporaties nu zelf aanpassingen doorvoeren en is het gemakkelijk om een nieuwe corporatie op te zetten in enkele uren.

offerte pagina

Resultaten

Realiseren

Inmiddels zijn er al acht woningcorporaties opgezet. Mocht een van de websites downtime ondervinden, dan krijgen onze site reliability engineers hier een melding van, zodat er direct gehandeld kan worden.