Sungevity

Duurzaam met zonnepanelen

Sungevity is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en installeren van zonnepanelen. Het is het grootste zonnepanelenbedrijf in Europa, bekroond met de NRC Impact Award 2018. Sungevity's missie is om groene energie op te wekken op alle daken die daarvoor geschikt zijn. Om deze duurzame missie met een platform voor woningcorporaties nog beter tot zijn recht te laten komen, is Bytecode benaderd.
offerte pagina

Analyze

De uitdaging

Sungevity had een basis voor een platform voor woningcorporaties, maar dit was niet stabiel en er was veel downtime. Daarnaast was er de wens om nog zeven woningcorporaties toe te voegen, maar hier was het platform niet op ingericht. De corporaties wilden hiernaast graag de brieven die zij versturen een eigen look-en-feel kunnen geven in samenwerking met Sungevity. Nadat deze brieven zijn uitgestuurd komen de huurders op het platform om aan te geven of zij akkoord gaan met de installatie van zonnepanelen en hoeveel.

accepteer offerte

Strategize

De functionaliteiten

Om het platform te optimaliseren voor meerdere woning corporaties hebben we in de Python Flask applicatie verbeteringen doorgevoerd aan de offertetool. Daarnaast hebben we gezorgd voor schaalbare cloudhosting en Nginx routing- en serveroptimalisaties. Op het platform kunnen woningcorporaties nu zelf aanpassingen doorvoeren en is het gemakkelijk om een nieuwe corporatie op te zetten in enkele uren.

Realize

Oplossing en resultaten

Inmiddels zijn er al acht woningcorporaties opgezet. Het platform heeft nu een uptimepercentage van 99.95 tot 100%. Mocht een van de websites downtime ondervinden dan krijgen onze site reliability engineers hier een melding van zodat er direct gehandeld kan worden.