Fantescy

Spel voor Songfestival fans

We hebben de eerste interactieve Eurovisie Songfestival app ontwikkeld, waarmee fans van over de hele wereld elkaar ontmoeten en het tegen elkaar opnemen.

Fantescy applicatie

Stemmen en jureren

FantESCy is een mobiele app voor iOS en Android, waarmee fans van het Songfestival in groepen maandelijks kunnen stemmen en jureren in een gesimuleerde Songfestivaleditie. Het doel is om zo veel mogelijk punten te halen en de beste van een groep, het land of zelfs de wereld te worden.

Deliverables

  • iOS en Andriod development
  • Cloud infrastructuur
  • Beheerpaneel
  • In-app betalingen
  • API

De uitdaging

Het originele plan was dat FantESCy gebruikt kon worden om fans tijdens het Songfestival te laten raden welke optredens de finale zouden halen of zouden winnen. We moesten vanwege de Coronacrisis omschakelen, en hebben een oplossing bedacht waarmee fans dit jaar digitaal toch zelf een Songfestival-ervaring hebben. Nu wordt de winnaar van een editie van het festival bepaald door de stemmen van de gebruikers, als een “fantasy” spel.

Marktonderzoek

Research

Strategie

We hebben advies gegeven over marktonderzoek, verdienmodellen en eventuele kosten voor gebruikers, zodat de app optimaal op de doelgroep aan kon sluiten. Op dit moment ligt veel focus op de marketing. Inmiddels is FantESCy onder andere genoemd op de grootste fanwebsite van het Eurovisie Songfestival!

Betalingen in de app

Development

Berekeningen en betalingen

Omdat de scoreberekening complex kan zijn en veel spelers verwacht worden, was het nodig om de berekeningen te optimaliseren. Zo kan iedere gebruiker op elk moment zijn/haar score zien. Ook hebben we gezorgd voor een veilige en stabiele manier om in-app payments mogelijk te maken.

Gebruikservaring

User Experience

Een betere gebruikservaring

Om de app snel en gemakkelijk te kunnen delen hebben we gebruik gemaakt van deep linking en universal linking. Met het gebruik van deze links kan de app sneller verspreid en gedownload worden, wordt de gebruikerservaring verbeterd en kunnen webpagina’s ook direct in de app geopend worden.

Resultaten

Cijfers tot nu toe

3.500

+

Downloads

280

+

Groepen aangemaakt

22.000

+

Votes

Download de app

FantESCy is te downloaden via de App Store en de Play store

Credits

Beheerpaneel

T'iko Alarcon Rivero

Julian van Dijk

Luciano Nooijen

App

Christiaan Farber

Luciano Nooijen

Jeroen van Steijn

Back-end

Luciano Nooijen

Jeroen van Steijn

Infrastructuur

Luciano Nooijen

Jeroen van Steijn

Special Thanks

Levent Akkaya

Resources

FantESCy Website

Ga naar pagina