dearly

Ondersteuning bij rouwverwerking

Een nieuwe mobiele rouwapp voor persoonlijke ondersteuning en maatschappelijke ontwikkeling

Dearly, ondersteuning voor, tijden en na het verlies van een dierbare

De eerste rouwapp ter wereld

Dearly is een rouwapp waarin lotgenoten elkaar kunnen vinden om over hun ervaringen en verlies te praten, professionele rouwcoaches kunnen contacteren en informatieve artikelen kunnen lezen.

Wij hebben in samenwerking met het team van Dearly deze waardevolle app mogen ontwikkelen. Daarnaast hebben we advies gegeven over de functionaliteiten, bijvoorbeeld over de meest optimale vorm van de chat-functie. Samen met designer Yarne Sluimer konden we deze functionaliteiten volledig tot hun recht laten komen.

Deliverables

  • Advies
  • Schaalbare software- en cloudarchitectuur
  • Ontwikkeling server en app
  • Applicatie-monitoring en analytics
  • Grootschalige automatisering
  • Veiligheid van data gewaarborgd
  • Plan voor doorontwikkeling

Dearly

Dearly is opgericht door Quirine Wissink en Pieter van der Oest, die maar al te goed weten hoe het is om een dierbare te verliezen. Beide founders verloren één van hun ouders. Ze herkenden dat ze niet de enigen waren die zich na een tijdje alleen en/of onbegrepen voelen. Ze vielen in een zwart gat. Op basis van deze ervaring besloten ze een app te ontwikkelen om dit gat te vullen.

Het is heel vet dat Dearly in deze pre-launch-fase al veel media-aandacht krijgt, zoals in dit artikel van Het Parool. We verwachten dat Dearly eind 2020 succesvol gelanceerd kan worden, waarna het in de app-stores te vinden is.

Maak rouwen bespreekbaar

Maak rouwen bespreekbaar

Helaas is rouw nog steeds een taboe. Op de werkvloer wordt het onderwerp bijvoorbeeld nog regelmatig vermeden. Rouwenden voelen zich vaak alleen. De Dearly app draagt bij aan ondersteuning op persoonlijk vlak en de ontwikkeling op maatschappelijk vlak. Wij geloven enorm in de visie dat rouw bespreekbaar wordt en willen aan de bestaande en eventuele nieuwe functies blijven ontwikkelen, ook nadat de app live staat.

Dearly app

De MVP

Voor de MVP hadden we een aantal belangrijke functies ontwikkeld. De app was klaar om live te gaan. Toch hebben we de app verder bijgeschaafd, zodat deze direct fijner was in gebruik. De app is nu in de eerste versie en zal steeds verbeterd blijven worden. Zo bereiken we dat straks iedereen die daar behoefte aan heeft steun kan vinden in een duidelijke, intuïtieve en gebruiksvriendelijke app.

Automatisering en runtime json type-checking

Automatisering

Nieuwe versies van de serverapplicatie worden automatisch getest en live gezet zonder downtime. De app wordt voor zowel iOS als Android automatisch in de cloud gebuild, waarna alleen nog de bestanden geüpload hoeven te worden om een nieuwe versie uit te brengen.

Runtime JSON type-checking

Om meer veiligheid te hebben rondom API-calls, hebben we gekozen om tijdens runtime de types te valideren op basis van Typescript interfaces. Luciano legt deze functionaliteit in dit blogartikel in detail uit.

Resultaten

Cijfers tot nu toe

20

minuten

van code review naar productie

50

+

Beta testers

600

+

Actieve gebruikers

Download de app

Dearly is te downloaden via de App Store en de Play store

Kijk voor meer informatie ook eens op de website.

Credits

Architectuur

Luciano Nooijen

App

Christiaan Färber

Luciano Nooijen

Jeroen van Steijn

Back-end

Luciano Nooijen

Jeroen van Steijn

Infrastructuur

Luciano Nooijen

Jeroen van Steijn

Special Thanks

Dearly

Resources

Dearly website

Ga naar pagina