Breda Actief

Breda in beweging

Stichting Breda Actief's missie is om alle inwoners van Breda de mogelijkheid te geven om te sporten en bewegen. Naar dit doel wordt gestreefd door middel van het aanbieden van onder andere sport- en beweegmomenten, het inzetten van sportcoaches, het aanbieden van advies en het helpen zoeken naar sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

onderzoek

Analyze

De uitdaging

Voor een maatschappelijk betrokken organisatie zoals stichting Breda Actief is webtoegankelijkheid erg belangrijk om haar doel te bereiken, want als je er voor wil zorgen dat écht iedereen aan het sporten komt moet je er ook voor zorgen dat dan ook iedereen de website kan bedienen. Met onderstaande problemen en wensen en het reeds uitgewerkte design zijn we aan de slag gegaan om voor Breda Actief het best mogelijke resulaat te behalen.

aandachtspunten

Analyze

De aandachtspunten

 • -

  Responsive design

 • -

  Voldoen aan de laatste webstandaarden

 • -

  Volledig toegankelijk voor gebruikers met een beperking

 • -

  Vrijheid om de content gemakkelijk aan te passen met consistente huisstijl

proces

Strategize

Proces en techniek

 1. Design partner van Breda Actief Studio Maan heeft de website ontworpen en bij ons aangeleverd in Sketch.
 2. Aan de hand van dit design hebben wij, binnen een WordPress maatwerkomgeving, de contentblokken en alle pagina’s uitgewerkt. Op die manier hebben we ervoor gezorgd dat Breda Actief in staat is om de website nu zelf met content te vullen maar toch binnen de huisstijl te blijven.
 3. De contentblokken zijn gemaakt met Advanced Custom Fields Pro en de pagina’s zijn opgebouwd met de Blade templating language binnen het Sage thema van roots.io. De CSS en Javascript worden binnen Sage met NodeJS/Webpack gecompiled.

Deze technische tools stellen Breda Actief in staat om haar website geheel naar eigen wens in te richten.

functies
 • -

  Het platform met verschillende contentblokken ontwikkelen, die gebruikt worden voor het opbouwen van de pagina’s

 • -

  Door de contentblokken kan de content makkelijk beheerd worden, zonder problemen voor de layout

 • -

  De inhoud van de blokken wordt ingeladen in een maatwerk Wordpress thema, zodat alle elementen goed toegankelijk zijn, zelfs voor mensen met een screenreader of gebruikers die geen muis kunnen bedienen

 • -

  Een grote rol voor semantische HTML, iets wat pagebuilders of templates vaak niet kunnen leveren

 • -

  Voor het juridische deel van de website hebben we een multisite opgezet, met als positieve consequentie dat de styling van beide sites zonder dubbel werk aangepast kan worden

resultaten

Realize

Oplossing en Resultaten

Om Breda Actief zo goed mogelijk te helpen bij het neerzetten van een succesvolle website, hebben we besloten het volgende als oplossing te bieden, om bij te dragen aan de online groei en de prachtige gestelde doelen.

Het resultaat van dit project is te bekijken op breda-actief.nl. In overleg met Stichting Breda Actief is de broncode vrijgegeven onder GPL-3.0 licentie, hier te bekijken.

Mooiwerk Breda

Mooiwerk Breda

Brengt Breda dichter bij elkaar

Behalve haar sportieve tak brengt Breda Actief de vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties van Breda bij elkaar op haar platform: 'Mooiwerk Breda'. Over hoe Bytecode hier aan bij heeft kunnen dragen lees je hier meer